Túró Rudi torta

Kedvenc 120, 0, 2022-03-22, Bartus Brigitta
60 perc, Megfizethető, Normál

Hozzávalók 6 adaghoz


Tészta:

- 8 dkg liszt

- 8 dkg porcukor

- 1/2 sütőpor

- 1 dkg kakaó

- 2 tojás

- 1 cs. vaníliás cukor

Krém:

- 20 dkg porcukor

- 2 cs. vaníliás cukor

- 1/2 citrom leve

- 2 dl habtejszín

- 50 dkg túró

- 1,5 dl tejföl

- 10 g zselatin

- 1 dl víz

- 1 citrom reszelt héja

- 2 tábla tortabevonó csokoládé

Elkészítés

1
1.  Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
2
2.  A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába. 
3
3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig.
4
4. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
5
5. Egy keverőtálba tegyük bele  a túrót , a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük össze.
6
6. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük  ki egészen.
7
7. A kihűlt zselatint ezután  öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
8
8. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
9
9. A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután  tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
10
10. Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita