Hozzávalók 4 adaghoz
Piskóta:
4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1 ek kakaópor
20ml olaj
késhegynyi sütőpor
Krém:
2dl tejszín
15 dkg vaj
15 dkg csokoládé
10 dkg cukor
1 cs vaniliás cukor
1 tk kakaópor
egy marék magozott meggy/ befőtt is jó
Díszítés: csoki, meggy....
Elkészítés
1
A krémmel kezdjük, hogy legyen ideje hűlni: a krém hozzávalóit lábosba mérjük és folyamatos keverés közben addig melegítjük míg egynemű nem lesz. Alaposan kihűtjük, majd felhasználás előtt habverővel felhabosítjuk.
2
A piskóta hozzávalóiból gáztepsi méretű piskótalapot sütünk: a tojásfehérjét felverjük, beletesszük a cukrot és kemény habbá dolgozzuk.
3
Hozzádadjuk a sárgáját és az olajat, ezzel is kikeverjük.
4
Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.
5
A sütőpapíros gáztepsibe símítjuk a tésztát és 170 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
6
Még melegen lazán feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
7
Ha kihűlt betöltjük a felhabosított csokikrém felével és a meggyel.
8
A maradék krémmel kívülről bevonjuk, csokival, meggyel díszítjük, alaposan behűtjük.