Lúdláb tekercs

Kedvenc 146, 0, 2022-02-08, Golánné Beke Anita
50 perc, Megfizethető, Normál

Hozzávalók 4 adaghoz


Piskóta:

 4 tojás

15 dkg cukor

15 dkg liszt

1 ek kakaópor

20ml olaj

késhegynyi sütőpor

Krém:

2dl tejszín

15 dkg vaj

15 dkg csokoládé

10 dkg cukor

1 cs vaniliás cukor

1 tk kakaópor

egy marék magozott meggy/ befőtt is jó

Díszítés: csoki, meggy....

Elkészítés

1
A krémmel kezdjük, hogy legyen ideje hűlni: a krém hozzávalóit lábosba mérjük és folyamatos keverés közben addig melegítjük míg egynemű nem lesz. Alaposan kihűtjük, majd felhasználás előtt habverővel felhabosítjuk.
2
A piskóta hozzávalóiból gáztepsi méretű piskótalapot sütünk: a tojásfehérjét felverjük, beletesszük a cukrot és kemény habbá dolgozzuk. 
3
Hozzádadjuk a sárgáját és az olajat, ezzel is kikeverjük.
4
Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.
5
A sütőpapíros gáztepsibe símítjuk a tésztát és 170 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
6
Még melegen lazán feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
7
Ha kihűlt betöltjük a felhabosított csokikrém felével és a meggyel.
8
A maradék krémmel kívülről bevonjuk, csokival, meggyel díszítjük, alaposan behűtjük.

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita