Mézes szelet

Kedvenc 349, 0, 2022-03-22, Bartus Brigitta
120 perc, Megfizethető, Normál

Hozzávalók 6 adaghoz


Tészta:

- 15 dkg kristálycukor

- 2 ek méz

- 0,5 dl tej

- 1 tojás

-10 dkg margarin

- 1 zacskó sütőpor

- 45 dkg liszt

Krém:

- 3 ek búzadara

- 3,75 dl tej

- 1,5 csomag vaníliás cukor

- 15 dkg porcukor

- 15 dkg margarin vagy vaj

- 1,5 ek rum

- 10 dkg sárgabarack lekvár 

Elkészítés

1
1. A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összekeverem, és gőz fölött  15 percig, habzásig főzöm. Leveszem a tűzről, és belekeverem a lisztet. A tésztát négy egyforma cipóra osztom, egyenként kinyújtom, és sütőlemezen, középmeleg sütőben kb 10-15 perc alatt kisütöm.
2
2. A búzadarából vaníliás tejjel sűrű pépet főzök és kihűtöm. A porcukrot és a margarint  habosra keverem, rummal ízesítem, majd hozzáteszem a darás pépet és elkeverem.
3
3. A kihűlt tésztalapokat a krémmel és a baracklekvárral felváltva megkenem. Az első és a harmadik tésztalapra krémet, a másodikra baracklekvárt teszek. A tészta tetejét étolajjal vagy vajjal hígított, olvasztott csokoládéval vonom be.
4
4. A lehűtött tésztát tetszés szerinti nagyságúra vágom, és tálra teszem.

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita