Hozzávalók 6 adaghoz
Tészta:
- 15 dkg kristálycukor
- 2 ek méz
- 0,5 dl tej
- 1 tojás
-10 dkg margarin
- 1 zacskó sütőpor
- 45 dkg liszt
Krém:
- 3 ek búzadara
- 3,75 dl tej
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 1,5 ek rum
- 10 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítés
1
1. A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összekeverem, és gőz fölött 15 percig, habzásig főzöm. Leveszem a tűzről, és belekeverem a lisztet. A tésztát négy egyforma cipóra osztom, egyenként kinyújtom, és sütőlemezen, középmeleg sütőben kb 10-15 perc alatt kisütöm.
2
2. A búzadarából vaníliás tejjel sűrű pépet főzök és kihűtöm. A porcukrot és a margarint habosra keverem, rummal ízesítem, majd hozzáteszem a darás pépet és elkeverem.
3
3. A kihűlt tésztalapokat a krémmel és a baracklekvárral felváltva megkenem. Az első és a harmadik tésztalapra krémet, a másodikra baracklekvárt teszek. A tészta tetejét étolajjal vagy vajjal hígított, olvasztott csokoládéval vonom be.
4
4. A lehűtött tésztát tetszés szerinti nagyságúra vágom, és tálra teszem.