olivás kenyérrúd

Kedvenc 145, 0, 2022-02-04, Golánné Beke Anita
30 perc, Olcsó, Könnyű

Hozzávalók 4 adaghoz


2.5 dl tej

3gr porélesztő

1 kk cukor

1 tk só

40dkg liszt

5ogr olivaolaj

Elkészítés

1
A lisztet sóval elkeverjük.
2
A meglangyosított tejben a cukrot és a porélesztőt elkeverjük és beleöntjük a lisztes részbe.
3
Elkezdjük dagasztani, s közben folyamatosan csorgatjuk bele az olivaolajat.
4
Egynemű kenyértésztát kapunk, amit egy nagy cipóban fél órát pihentetjük, majd kisebb cipókba szedve kinyújtunk téglalap alakúra.
5
A téglalapokat  vékony csíkokra vágjuk, a csíkokat hengergetjük, sütőpapírra fektetjük,
6
220 c-os sütőben 10-15 perc alatt piros-barnára sütjük.

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita