Elkészítés
1
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, vanilliáscukrot.
2
Langyos cukrozott tejbe felfutattjuk az élesztőt (Én fél bögrébe szoktam) és ezt bele teszük a lisztbe.
3
Majd a langyos tejjel és felolvasztott zsiradékkal dagasztjuk, amig lágy tésztát nem kapunk.
4
Amikor megkel a tészta, kilisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és rászórjuk a cukrozott kakaót!
5
Összetekerjük és két ujjnyi vastagra vágjuk.
6
Előtte már elkészítjük a tepsit amit vékonyan kiolajozunk.
7
Ebben közvetlenül egymás mellé rakjuk, majd a csigák közeit is megolajuzzuk. (de csak egy kicsit)
8
Hagyjuk még egy fél órát kelni a tepsiben és középes lángon sütöd, amíg világos nem lesz. (háromnegyed óra után nézzük meg)