Kakaós csiga

Kedvenc 249, 0, 2022-03-22, Ferenci Noel
80 perc, Drága, Normál

Hozzávalók 4 adaghoz


1 kg rétesliszt

1 csomag vanilliás cukor

1 bögre cukor

1 liter tej

1/2 RAMA és 2 púpozott kanál zsír  felosztva

1 kocka élesztő 5 dkg

Kakaós töltelék:

2 bögre cukor

Rendes kakaó kb fél doboz

fél bögre rétesliszt

(ezt össze kell keverni) 

Elkészítés

1
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, vanilliáscukrot.
2
Langyos cukrozott tejbe felfutattjuk az élesztőt (Én fél bögrébe szoktam) és ezt bele teszük a lisztbe.
3
Majd a langyos tejjel és felolvasztott zsiradékkal dagasztjuk, amig lágy tésztát nem kapunk. 
4
Amikor megkel a tészta, kilisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és rászórjuk a cukrozott kakaót!
5
Összetekerjük és két ujjnyi vastagra vágjuk.
6
Előtte már elkészítjük  a tepsit amit vékonyan kiolajozunk. 
7
Ebben közvetlenül egymás mellé rakjuk, majd a csigák közeit is megolajuzzuk. (de csak egy kicsit) 
8
Hagyjuk még egy fél órát kelni a tepsiben és középes lángon sütöd, amíg világos nem lesz. (háromnegyed óra után nézzük meg) 

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita