Francia saláta gazdagon

Kedvenc 359, 0, 2022-03-22, Ferenci Noel
30 perc, Megfizethető, Normál

Hozzávalók 4 adaghoz


2 db burgonya

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 konzerv zöldborsó 

1 nagyobb fej vöröshagyma vagy ha nincs otthon jó a lilahagyma is

3 db csemegeuborka 

1 db konzerv kukorica

1-2 db alma izlés szerint

2 db tojás

Zalai felvágott ( vagy sonka, esetleg főtt-füstölt tarja) 

Öntethez:

Majonéz

Tejföl

Mustár

Citromlé

Cukor

Bors

Elkészítés

1
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a zöldborsót (vagy a zacskós vegyeszöldséget) szintén megfőzzük sós vízben, majd lecsepegtetjük. Ezeket apróra vágott csemegeuborkával, almával, lecsepegtetett kukoricával összekeverjük. Keményre főtt és összekockázott tojást, valamint összekockázott zalai felvágottat keverünk hozzá. Ráöntjük a tejfölt és a majonézt, majd egy aprócskai vöröshagyma negyedét fokhagymanyomóval belenyomva (vagy nagyon apróra vágva), 1 kanál mustárral, 1 kávéskanál citromlével, ízlés szerinti sóval, cukorral, borssal készre ízesítjük.

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita