Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben recept

Kedvenc 385, 0, 2022-03-22, Csikós Balázs
30 perc, Olcsó, Könnyű

Hozzávalók 3 adaghoz


25 dkg szarvacska tészta

15 dkg füstölt-főtt tarja

1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)

2 dl főzőtejszín (20%-os)

1 csipet só

1 csipet bors

1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)

1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)

Elkészítés

1
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.)
2
A sütőt előmelegítjük.
3
A húsos tarját egész apró kockára vágjuk.
4
A tömlős sajtot egy tálba nyomjuk, elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
5
A tésztát a krémbe forgatjuk, és hozzáadjuk a tarja kockákat. Jól átforgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy kíván egy kevés sót.
6
Egy közepes méretű kerámia sütőformába (esetleg tepsibe) simítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal.
7
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
8
Melegen, azonnal tálaljuk.

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita