Hozzávalók 3 adaghoz
25 dkg szarvacska tészta
15 dkg füstölt-főtt tarja
1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 csipet só
1 csipet bors
1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)
Elkészítés
1
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.)
3
A húsos tarját egész apró kockára vágjuk.
4
A tömlős sajtot egy tálba nyomjuk, elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
5
A tésztát a krémbe forgatjuk, és hozzáadjuk a tarja kockákat. Jól átforgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy kíván egy kevés sót.
6
Egy közepes méretű kerámia sütőformába (esetleg tepsibe) simítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal.
7
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
8
Melegen, azonnal tálaljuk.