Almás pite

Kedvenc 169, 0, 2022-03-22, Bartus Brigitta
120 perc, Megfizethető, Normál

Hozzávalók 4 adaghoz


Tészta:

- 13 dkg porcukor

- 25 dkg ráma

- 47 dkg finomliszt

Töltelék:

- kb 16 db alma

- ízlés szerint cukor, fahéj

- sárgabarack lekvár

-1 tojás

Elkészítés

1
1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd addig pároljuk amíg megpuhul. 
2
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két részre osztjuk.
3
3.  A felét kinyújtjuk és 180 C fokon, kb 10 percig sütjük. (Figyelni kell, hogy ne süljön meg nagyon, de legyen színe.)
4
4. A félig megsült lapot megkenjük sárgabarack lekvárral, majd erre rátesszük az almás tölteléket.
5
5. Kinyújtjuk a tészta másik felét, letakarjuk vele a süteményt, majd megkenjük a felvert tojással.
6
6. Villával megszúrkáljuk, és a180 C fokon, kb 30-40 perig sütjük.

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita