Elkészítés
1
A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, majd rátesszük az őrölt paprikát, és elkeverjük a hagymával.
2
Beleöntjük a paradicsomlevet, és még kb. 0,5 liter vizet, majd az ételízesítőt és egy nagy csipet sót. Visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk. Forrás után a cukrot is beletesszük.
3
Pár perc múlva, amikor az ízek jól összeforrtak, levesszük a tűzről és átszűrjük, hogy a hagyma ne maradjon benne. Visszatesszük a tűzre, és amint forrni kezd, hozzáadjuk a tésztát.
4
5 perc után, amikor a tészta megfőtt (néha meg kell keverni, hogy ne ragadjon le az edény aljára), levesszük a tűzről, és melegen, kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
5
Ha véletlenül víz ízű lesz, akkor jó, ha van otthon egy kis sűrített paradicsom vagy plusz paradicsomlé, hogy korrigálni tudjuk a hibát, de többnyire fűszerekkel is meg lehet oldani.