Non plus ultra (kakaós)

Kedvenc 116, 0, 2022-02-08, Golánné Beke Anita
75 perc, Drága, Normál

Hozzávalók 4 adaghoz


tészta:

15 dkg liszt

2,5 dkg kakaópor (cukrozatlan)

5 dkg porcukor

1 csomag vaniliás cukor

10 dkg vaj/margarin

2 tojássárgája

hab:

3 tojásfehérje

20 dkg porcukor

pár csepp citromlé

töltelék:

20-30 dkg lekvár

Elkészítés

1
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverejük.
2
A vajat elmorzsoljuk a lisztes-kakaós keverékkel.
3
Végül a két tojássárgáját is a masszába dolgozzuk, és a cipót 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
4
Pihentetés után lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagra gyúrjuk és 3-4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük a korongokat.
5
A habsapkához a tojásfehérjét lágy habbá verjük a porcukorral, és a néhány csepp citromlével. Simacsöves habzsákba töltjük és a linzerkorongok tetejére nyomjuk úgy, hogy a szélén 2-3 mm maradjon ki.
6
170 C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranyosra sütjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűltek a korongok párban összetöltjük a lekvárral.
7
Jól záródó dobozban napokig eláll, érdemes dupla adagot készíteni

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita