Elkészítés
1
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverejük.
2
A vajat elmorzsoljuk a lisztes-kakaós keverékkel.
3
Végül a két tojássárgáját is a masszába dolgozzuk, és a cipót 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
4
Pihentetés után lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagra gyúrjuk és 3-4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük a korongokat.
5
A habsapkához a tojásfehérjét lágy habbá verjük a porcukorral, és a néhány csepp citromlével. Simacsöves habzsákba töltjük és a linzerkorongok tetejére nyomjuk úgy, hogy a szélén 2-3 mm maradjon ki.
6
170 C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranyosra sütjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűltek a korongok párban összetöltjük a lekvárral.
7
Jól záródó dobozban napokig eláll, érdemes dupla adagot készíteni