Tepsis raffaello, a gyors, elronthatatlan desszert

Kedvenc 680, 0, 2022-03-22, Csikós Balázs
35 perc, Megfizethető, Normál

Hozzávalók 6 adaghoz


a tésztához:

6 tojás fehérje

25 dkg porcukor

10 dkg liszt

15 dkg kókuszreszelék

a krémhez:

6 tojás sárgája

8 dl tej

20 dkg cukor

2 csomag vanília ízű főzős pudingpor

25 dkg vaj

a tetejére:

5 dkg kókuszreszelék

(a tepsi kb. egy A/4-es papír méretének (30 x 20 cm) felel meg)

Elkészítés

1
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk.
2
A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk.
3
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
4
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük (180 fok, 10 perc, ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész).
5
A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen!
6
A margarint a maradék cukorral habosra keverjük.
7
A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
8
A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.
9
Hűtőben/hideg helyen kicsit dermedni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágva kínáljuk.

Hozzászólások (0)

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkeznie!

Még több recept

Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Ferenci Noel
Bartus Brigitta
Bartus Brigitta
Csikós Balázs
Ferenci Noel
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita
Golánné Beke Anita